Dezvoltare personală,
ateliere și workshopuri

Atelier Grădinărit

Plantăm diferite specii de flori, plante aromatice și descoperim împreună rolul lor în natură, cum ne influențează viața și modul în care le putem folosi în scop medicinal sau adjuvant pentru sănătate.

Grădinăritul îi ajută pe copii să își îmbunătățească abilitățile STEM, observația directă, experimentarea, logica, gândirea critică, argumentarea, analiza sistemică, atenția la detalii
Practicarea grădinăritului la vârste fragede contribuie la îmbunătățirea abilităților cognitive și abilităților sociale.

Atelier Mindfulness și meditație în Grădina Zen

În această arie amenajată cu nisip special, cei mari și cei mici pășesc desculț și greblează nisipul pe ritmul muzicii budiste, cu ajutorul unor greble de lemn.

Rolul activităților în această zonă este de a gestiona anxietatea, stresul cotidian și pentru a secreta Serotonină(Hormonul fericirii).

Atelier Aritmetică Mentală

Învățăm bazele lucrului cu abacul și ulterior calculul mintal: facem adunări și scăderi, cu calcul direct și apoi cu formule, cu zeci, sute și mii.

Aritmetica mentală îi ajută pe cei mici să-și dezvolte concentrarea, atenția, memoria, motricitatea și conexiunile din creier care sunt corelate cu lucrul cu mâinile.

Atelier de pictură și desen - Art Terapie

Art Terapia este o profesie din domeniul sănătății mentale în care copiii/adulții însoțiți de un art terapeut, utilizând materiale artistice, prin procesul de creație și prin produsul final își explorează sentimentele, reconciliază conflictele emoționale, dezvoltă conștiința de sine, gestionează comportamentul și dependențele, dezvoltă abilități sociale, găsesc perspective noi de a privi realitatea, reduc anxietatea și cresc stima de sine.

Atelier Dezvoltare Personală

Îi ajută pe copii să conștientizeze propria persoană și să identifice persoanele resursă din viața lor, să identifice emoțiile și să aplice tehnicile de reglare emoțională.

În procesul de cunoaștere si autocunoaștere pe care copilul îl parcurge de-a lungul atelierului, psihologii nostri îi învață cum să iși identifice temerile și furia și cum să le gestioneze.

Atelierele se desfășoară în cadrul Taberelor Urbane organizate de Asociația Senzoria sau la cerere în cadrul excursiilor tematice cu grupuri de copii și/sau adulți.